En meter

last nedNoveller, Jarle Rasmussen 2002:

Novellene i boka handler alle om en meter. Normalt er en meter en grunnenhet for lengdemål, men den meteren forfatteren er opptatt av, finnes i menneskelige relasjoner, i livskontekster der noe endrer seg.

En tilsynelatende ubetydelig avstand eller et banalt problem kan ligge på grensen mellom suksess og fiasko, liv og død, oppløsning eller oppbygging, fortapelse eller frelse. Mange av personene i disse novellene er kommet til et avgjørende punkt i livet, der de føler de står overfor et eksistensielt valg.

Dinamo forlag

Novellesamlingen min er resultat av mange års nitidig arbeid. I 2002 meldte jeg to av tekstene mine på en nasjonal novellekonkurranse som forlaget Dinamo lyste ut. I juryen satt blant andre meritterte forfattere som Roy Jacobsen og Lars Saabye Christensen, og jeg ble svært glad da jeg gikk til topps med “Mellomrom”. Utvalgte noveller fra konkurransen ble samlet i antologien “Sats”, og her er altså også min tekst med. Dinamo bestemte seg deretter for å gi ut hele samlingen min på 12 noveller, med tittelen “En meter”. Den ble kjøpt inn av Norsk kulturråd.

To av novellene mine ble opplest av skuespilleren Lasse Lindtner 29. desember samme år i programposten ”Verdt å lese”, NRK P2.

 

 

Share Button
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.